Dopřejte si něco skutečně originálního! S olivami je život veselejší, slouží jako přírodní medicína po ránu, ale můžete si s nimi vykouzlit i skvělé menu od polévky po dezert. Přidávat se totiž může takřka do všeho, jen najít vhodnou odrůdu a můžete hned začít! V Itálii je olivový olej doslova jako doma, i když je pravda, že vyniká též na stolech náročných německých domácností. Dáte mu také šanci? Rozhodně neuděláte chybu, pochutnáte si a vykročíte rovnýma nohama i ke zdravému životnímu stylu.
Itálie je pro olivy klíčovou destinací
Co se vám jako první vybaví, když se řekne italský olivový olej? Toto slovní spojení láká stejně, jako třeba české pivo. A není divu, protože využití v kuchyni je natolik různorodé, že jej můžete spárovat takřka se vším, co vás napadne. Grilované ryby i kuřecí maso, ale také houbová polévka, vždyť platí, že sto odstínů chuti je málo a na talíři nám musí menu hrát všemi barvami. Byla by škoda nevyužít potenciálu, co se nám nabízí. Mít k obědu pořád jen tři nebo čtyři jídla, to je skutečná nuda, raději dejte prostor fantazii a inspirujte se italskými recepty. Tak například, spojení olivy a těstoviny, toť zavedená klasika restaurací pod Alpami.
Značka Marina Colonna pochází z italského jihu a je jasné, že vás tedy nezklame v očekávání. Vždyť právě zde, v kraji zvaném Molise, se olivám daří vskutku mimořádně. Více než 50 hektarů olivových hájů, možnost výběru mezi čistým olivovým produktem a směsí s rozmarýnem nebo třeba kousky pomerančů, což dodá výsledku jedinečnou vůni. Co z toho zvolíte, je jen na vás! Vyberte si podle chuti, extra panenský olivový olej má připravenou pestrou paletu odstínů. Poznáte to i na olivum.cz, takže pokud ještě nemáte pěkný dárek k narozeninám pro své blízké, možná zde najdete další cennou inspiraci.